História kozej farmy sa začala písať od roku 2000, keď sa narodil náš syn Marcel. Nakoľko sme ho nechceli kŕmiť umelou výživou, tak sme si zakúpili svoju prvú kozu. Od nej nadojené mlieko sme pili celá rodina. Dieťa nemalo žiadne zdravotné problémy a k lekárke sme chodili iba na očkovanie. Táto koza nám dala dve kozliatka a postupom času sme dokupovali stále nové kozy. Postupom času sme v roku 2002 zakúpili aj plemenného capka línie Hektor a farmu sme zaregistrovali. Potom sme si už rozširovali chov o naše mladé kozičky.Pribúdalo aj konzumentov kozieho mieka, ktorí si ním liečili stavy po operáciách, alergie a exémy. Konečne sme v roku 2010 získali registráciu na predaj surového kozieho mlieka z dvora. Farma je veterinárne sledovaná a pravidelne sú odoberané vzorky na vyšetrenie.Snažíme sa ponúknuť zákazníkom tú najlepšiu kvalitu.
Naši cieľoví užívatelia sú prevažne ľudia vzdelaní, ktorí pochopili, že nechcú stále konzumovať to, čo sa mlieku iba podobá a syr, ktorý má záručnú dobu aj niekoľko mesiacov. Chcú výrobky čerstvé aj keď samozrejme treba za kvalitu a čerstvosť zaplatiť o nejaký ten cent viac, ako za výrobok z kravského mlieka. Pochopí to každý,komu zažívanie narušia lieky, alebo má oslabenú imunitu. Kozie mlieko je totiž vhodné pre starších ľudí, malé deti, alergikov, ľudí s exémom a po operáciách. Len tu na vidieku tento druh mlieka začali zatracovať a odsudzovať ho pre jeho inú chuť. Vsugerovali si, že kozie mlieko smrdí a pritom ho ani nepili. Hovorí sa, že : " Nepresvedčíš sa kým neskúsiš." No aj kozľacie mäso je dietne a ľahko stráviteľné,len ho treba vedieť pripraviť. Nuž ďakujeme všetkým, čo nám zachovávajú priazeň a budeme sa snažiť , aby im naše výrobky stále chutili.
Koziafarmakostolne
—————
—————
—————
—————
—————